ONS DNA 100 jaar GEZINSBOND

100jaar

De eerste sporen van de Gezinsbond vinden we terug in augustus 1920, in de vorm van een manifest. Vandaag werken we samen al honderd jaar aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving.

Met ruim 200.000 gezinnen zijn we ondertussen, in 900 afdelingen met bijna 12.000 vrijwilligers. Elk jaar organiseren deze vrijwilligers en afdelingen samen zo’n 8.000 activiteiten, goed voor meer dan 1 miljoen deelnemers

Sinds de oprichting van de Gezinsbond – toen nog de Bond der Talrijke Gezinnen – is er ongelooflijk veel veranderd, en de Gezinsbond is mee geëvolueerd. Maar een ding is hetzelfde gebleven: de Gezinsbond wil verbetering brengen voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel.

Van bij het begin zetten we daarom in op basisbehoeften als een degelijke gezinswoning, een goed inkomen en betaalbaar openbaar vervoer.

Vandaag plaatsen we armoede en sociale uitsluiting hoog op de agenda. ‘In het jubileumjaar richten we ons in het bijzonder op gezinnen met kinderen in kwetsbare situaties’, vertelt Frans Schotte, voorzitter van de Gezinsbond. ‘De zorg voor wie het in onze samenleving moeilijk heeft, zit in ons DNA.’